Geen WordPress

5 redenen waarom

Bij NextDoorMedia werken wij niet met Wordpress. Waarom niet?

Wordpress is op dit moment het meest gebruikte CMS (Content management System -> Systeem om de inhoud van de website zelf te beheren). Hierdoor komt regelmatig de vraag of wij ook werken hiermee.

5 redenen waarom wij niet met Wordpress werken

 1. Wordpress is minder geschikt voor maatwerk

  Aanbieders van Wordpress-websites werken meestal met door anderen gemaakte templates. Het 'maatwerk' beperkt zich hierdoor tot het aanpassen van wat kleuren en afbeeldingen. Het is lastig om een template te vinden die precies aansluit bij uw organisatie. Ook is de kans dan erg groot dat vele anderen een zelfde website(ontwerp) hebben. 

  Websitemakers die erg goed zijn in het maken van originele/unieke Wordpress-ontwerpen, maken over het algemeen geen websites, maar templates. Een goede maatwerk oplossing i.c.m. Wordpress is dus zeldzaam.

 2. Wordpress is niet zo gebruiksvriendelijk als beweerd wordt

  Wordpress wordt aangeboden als zijnde een erg gebruiksvriendelijk systeem voor de eindgebruiker. De praktijk is anders. Steeds vaker vernemen wij dat eindgebruikers met wat minder computer-ervaring grote moeite hebben zelf de inhoud van de website bij te houden met Wordpress. Zelfs met een uitleg erbij kan het erg lastig en onoverzichtelijk zijn. Bijvoorbeeld bij het maken van een 'pagina' of juist een 'artikel' (origineel is Wordpress bedoeld als blog-systeem en niet als website-systeem)

  Indien men (zoals meestal gebeurt) een template gebruikt, is deze vaak overladen met functies (plugins) die niet gebruikt worden. Dit zorgt ook voor nog minder overzicht.

 3. Wordpress websites laden (in het algemeen) langzaam

  Natuurlijk is de snelheid van een website van meer zaken afhankelijk dan alleen het CMS-systeem. Door bijv. een conflict tussen een plugin en een template, kan de laadtijd van de website erg beïnvloed worden. Als de code van de website niet zelf gemaakt is (wat meestal het geval is bij Wordpress-websites), zal deze ook veel extra codeertaal bevatten die niet nodig is.

 4. Wordpress website het meest doelwit van hackers en hierdoor onveilig

  Omdat Wordpress het meest gebruikte systeem is, is deze ook vaak het doelwit van hackers. Om Wordpress veilig te krijgen en te houden, moet het systeem goed onderhouden worden en alle upgrades moeten worden bijgehouden. Door de vele plugins is zo'n upgrade niet altijd even eenvoudig. Veel website-makers ontbreekt het vervolgens aan kennis om alles goed werkend te krijgen en zien dan ook af van een upgrade. Direct is de website een potentieel doelwit.

 5. Extra functies op maat erg lastig en dus duur, of onmogelijk

  Omdat de basis van Wordpress nog steeds een Blog-architectuur is en de basis-code onoverzichtelijk is, zullen extra maatwerk-functies erg veel werk worden om er in te programmeren. Zo zal een reactie van een Wordpress-aanbieder op een maatwerk-aanvraag kunnen zijn 'dat er geen plugin voor beschikbaar is' en de gewenste functie daarom niet mogelijk is.

Natuurlijk zijn er ook voordelen aan Wordpress

We zeggen niet dat Wordpress per definitie slecht is. De hierboven genoemde redenen geven enkel onze mening/beweegredenen weer waarom wij niet met Wordpress werken.

Voor het aanbrengen van wat contrast, hierbij ook enkele voordelen:

 • Omdat Wordpress zo populair en bekend is, zijn er velen die weten hoe het systeem werkt.
 • Hierdoor worden er veel plugins/functies gemaakt en onderhouden (die wel werken)
 • Een Wordpress-website kan eenvoudig worden overgezet naar een andere partij voor onderhoud.
 • De standaard templates zien er vaak erg mooi uit

Met welk systeem werkt NextDoorMedia?

Wij ontwerpen iedere website zelf. Van een leeg vlak tot een website ontwerp, volledig in overleg.
Dat ontwerp wordt vervolgens ook zelf gecodeerd naar een werkende pagina.
Die pagina (met dus eigen ontwerp en eigen code), wordt uiteindelijk in een CMS gezet, die precies doet waar CMS ooit voor bedoeld is, namelijk de eindgebruiker eenvoudig zelf de inhoud laten bijhouden.

Het systeem dat we hiervoor gevonden hebben is CMS Made Simple. Sterk voor de ontwikkelaar en echt eenvoudig voor de eindgebruiker.

De (meeste) website-ontwikkelaars die dit systeem gebruiken, coderen zelf de websites en gebruiken het CMS enkel om hun eindgebruiker/opdrachtgever eenvoudig zelf de inhoud te laten bijhouden.

Meer informatie over CMS Made Simple, is te lezen op de pagina Gebruiksvriendelijk CMS op deze website.

Neem contact met ons op

Misschien heeft u nog vragen, of wilt u kennis met ons maken?

Neem contact op

arrowbar

Wat zeggen onze klanten

Hier lees je enkele van de vele positieve reacties.
Bekijk ons portfolio voor meer reacties.

Samenwerken met NextDoorMedia

Dan kies je voor persoonlijk contact, blijvende betrokkenheid en ├ęcht maatwerk!

Heb je vragen, wil je support of een afspraak maken, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op door te e-mailen of door het formulier in te vullen. Ik help je graag!

[email protected] /NDMwebsites @NDMwebsites /nextdoormedia /company/NextDoorMedia

Wij wijzen je op onze privacyverklaring